Avdelinger

I Ulven naturbarnehage har vi 5 avdelinger. 3 storebarnsavdelinger med barn fra 3-6 og to småbarns avdelinger med barn fra 0-2 år. Avdelingene våre heter Hjortefaret, Gaupehiet og Ørneredet, Maurtuo og Elgskogen. Ulven Naturbarnehage, er en Norlandia barnehage, og det betyr at vi er kunnskapsrike og innovative. I år har alle Norlandia barnehagene om temaet SCIENCE, og ut i fra det temaet har vi i Ulven valgt å fokusere på vann.

Maurtuo

Vi er en småbarnsavdeling med 14 gullunger og 4 engasjerte voksne. Vi fokuserer på å gi barna opplevelser knyttet til de 7 fagområdene. De vil sjelden opptre isolert, men vil være representert ved ulike temaopplegg og hverdagsaktiviteter. Fagområdene flettes inn i det daglige arbeidet vårt.

Maurtuo er en avdeling med et stort og varmt hjerte. Vi ønsker å skape trygge omgivelser for barna gjennom omsorg og nærhet. Vi tar oss tid til å la barna sitte i en armkrok å lese en bok, og koser og klemmer deles ut i fleng.

Vi er en engasjert gjeng som mest av alt ønsker å være til stede for barna. Vi storkoser oss ute i naturen, ogsammen med barna undrer vi oss over alt det finurlige vi finner der. Vi tar gjerne maten vår med ut og spiser der. Kanskje vi tenner bål eller grill.Stormkjøkken er også veldig greit å ha med seg på tur. Vi lager gjerne saft, kakao eller kanskje suppe el lapsskaus.

Elgskogen

Hele året har vi fokus på at barna i samspill med andre skal oppleve mestring og kompetanse. Vi veileder, coacher og støtter barna i ulike utfordringer de møter i samspill med andre og hjelper dem til å finne gode løsninger, hvor alle er vinnere.

Videre arbeider vi med DUÅ og COS i ryggen som gir oss kompetanse til å trygge barnas tilknytning i oppstarten og videre gjennom året. Gode relasjoner med barna må opprettholdes og næres gjennom støttende, empatiske og engasjerte voksne. Voksne som ser seg selv utenfra og barnet innenfra.

I Elgskogen er vi glad i sang og musikk, spill på instrumenter og dans. Liten som stor. Rasleegg, gitar og kropp i bevegelse. Vi kan være en skremmende bjørn eller søt som en pusekatt. Vi kan synge «Tjo bang sjokolademann» og være glade, triste, sinte og leie og så ler vi!

Med fokus på fysisk og psykisk helse har vi startet opp med turdager flere ganger i uken. Vi deler gruppen i to eller går på tur med hele gjengen. Vi går mye ned på haugen like ved barnehagen, hvor små og store utfordringer venter oss. Naturens naturlige hindre skaper små og store mestringsopplevelser og bidrar til ny læring.

Vi går på oppdagelsesferd, undersøker og undrer oss over det vi oppdager i naturen! Ut på tur - helt  naturlig!

Is;  Kaldt! Knekker! Smaker godt! Vi kan til og med seile på den!

Hjortefaret

Hjortefaret er en storbarnsavdeling med 19 barn fra 3-6 år.

Gaupehiet

På Gaupehiet er vi 19 barn fra 3-6 år, og tre koselige og imøtekommende damer. Vi på Gaupehiet, jobber for at alle barn skal ha det bra, og alle skal ha en trygg tilknytning. Vi har barna i fokus, og med mange gode verktøy i sekken, som COS og DUÅ, har vi god kompetanse på hvordan møte barna på deres nivå.

I år har vi om temaet vann, og oppsøker vann i alle mulige former.

Is, snø, elv, regn.. Her er det nok å ta av! Og som en del av Norlandia barnehagene, er vi innovative og jakter på kunnskap om ting vi lurer på!

I uke 5 er det Norlandia quest, og da gleder vi oss til å vise alle mammaene og pappaene våre, alle eksperimente vi har gjennomført i science temaet vårt :)

Her har vi eksperiment med "dansende" rosiner.

Vi digger og være ute, og når vi går på tur liker vi å gå til naturområdene våre rundt barnehagen. På naturlekeplassen vår, har personalet bygget en balansebane, skjørøver skip og en gapahuk. Her er det greit å søke tilflukt i å spise maten vår i, når regnet øser ned som verst.

Ørneredet

Her på Ørneredet bruker vi store deler av tiden til friluftsliv og til opplevelser i naturen rundt oss. Så ofte vi kan og minst en gang i uken er vi på tur i nærmiljøet vårt. Vi har faste tursteder vi går til. I skogen på andre siden av vannet har vi nydelig natur med skog, bekk og vann noe barna elsker å utforske.

Om vinteren er der flotte akebakker og utfordrende bakker for både små og store føtter.

Å ferdes i ulendt terreng er viktig for barnas motoriske utvikling. Målet vårt er ikke alltid nødvendigvis å skulle gå så langt. For oss er naturopplevelser, mestringsfølelse og opplevelsen av sosialt fellesskap det viktigste.
Vi ønsker at barna skal bli glade i naturen. Vi er der når bladene på trærne skifter farge, når knoppene spretter ut, og vi er der når trærne igjen dekkes av av nye grønne blader.

Som aktive brukere av De utrolige årene sine strategier og pedagogikk har vi som Dino skolen 5 regler vi vil jobbe aktivt med gjennom året på avdelingen

- Lytte- Se på den som snakker- Armer og ben for oss selv- En stille hånd- Innestemme